Noord-Veluwe

Gerrit uit Nunspeet fietst samen met zijn kinderen de Alpe d’Huez

NUNSPEET - “De sfeer is weer grandioos en het is ouderwets gezellig”, dat vertelt Nunspeter Gerrit Haverkamp over zijn beleving donderdag bij het evenement Alpe d’HuZes in Frankrijk. Gerrit (47) maakt samen met zijn jongste dochter deel uit van het team Van Kinsbergen College uit Elburg. Ook zijn twee andere kinderen doen zelf mee.
Voor Gerrit begon het avontuur een aantal jaren geleden. Aangemoedigd door zijn oudste dochter, die toen op het Van Kinsbergen College zat, is hij in het schoolteam gestapt om vervolgens in 2015, 2016, 2018 en nu in 2022 op de fiets te stappen. Normaal fietst hij drie keer de berg op, maar dit jaar wil hij vier keer. Twee rondes op de mountainbike en twee op de racefiets.
“De kinderen zijn één keer omhoog gefietst”, vertelt hij trots. Het Alpe d’Huez-virus heeft de familie Haverkamp in ieder geval goed te pakken. Het gezin weet zelf hoe het is om iemand aan kanker te verliezen. “Mijn schoonvader is elf jaar geleden hieraan overleden”, aldus Gerrit.
“Je ziet dat iedereen hier is voor hetzelfde doel.” Onderzoek naar kanker en verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker. Het grote unieke sportevenement trekt elke editie dan ook duizenden deelnemers en veel publiek. Het geld dat hiermee wordt opgehaald is bestemd voor het KWF.