Liemers

Van Schriek verlaat Lokaal Belang Montferland

Van Schriek verlaat Lokaal Belang Montferland
Van Schriek verlaat Lokaal Belang Montferland © REGIO8
DIDAM - Voormalig fractievoorzitter John van Schriek is uit Lokaal Belang Montferland (LBM) gestapt om raadslid te worden voor een andere partij. Hij neemt zijn bij de verkiezingen veroverde zetel mee, waardoor de nieuwe coalitie met één zetel minder start.
"Er is voor mij geen goede mogelijkheid meer om terug te keren bij LBM", zegt Van Schriek, die de coalitiebesprekingen als reden geeft voor zijn vertrek bij de partij. LBM presenteerde woensdag een akkoord met PvdA, Lijst Groot Montferland en Helder. Ook de wethouderskandidaten werden bekend, terwijl de portefeuilles nog niet verdeeld zijn. Daar zit voor Van Schriek de pijn, hij vindt dat LBM het dossier DocksNLD moest krijgen na de harde uitspraken die richting de verkiezingen zijn gedaan: "Een college stemt unaniem naar buiten toe. Als je dan een andere mening hebt, kan je dat alleen als wethouder met die portefeuille naar buiten brengen. Dan vind ik wie een wethouderspost krijgt pas een tweede vraag."
Bij welke partij Van Schriek aansluit, wil hij nog niet melden, maar het lijkt om de VVD te gaan. De bekendmaking hiervan wil de politicus uit Stokkum bij de partij laten. LBM houdt na het vertrek van de voormalig fractievoorzitter twee zetels over. Van Schriek ziet zijn overstap niet als kiezersbedrog: "Ik sta voor mijn kiezer en wat ik mijn kiezer heb beloofd, zij kunnen mij over vier jaar ter verantwoording roepen."