Rivierengebied

College Culemborg wil bijdragen aan tijdelijk clubgebouw SMVC Fair Play

College Culemborg wil bijdragen aan tijdelijk clubgebouw SMVC Fair Play
College Culemborg wil bijdragen aan tijdelijk clubgebouw SMVC Fair Play © Omroep Gelderland
CULEMBORG - Het college van B&W van de gemeente Culemborg stelt de gemeenteraad voor om bij te dragen aan een tijdelijk clubgebouw voor voetbalvereniging SMVC Fair Play. De kantine komt dan op de locatie waar voorheen de streethockeyvereniging gevestigd was.
In 2014 heeft SMVC Fair Play haar voetbalactiviteiten moeten staken. In 2020 is de vereniging weer begonnen om in competitieverband te voetballen. Zij doet dit op het voetbalcomplex Terweijde waar zij samen met CVV Vriendenschaar gebruik van maakt.

De andere helft draagt de vereniging zelf bij

De vereniging heeft de wens geuit te willen uitbreiden en daar is een clubgebouw noodzakelijk voor. Het college steunt de vereniging in deze wens door eenmalig 190.000 euro bij te dragen. Dit is ongeveer de helft van de kosten. De andere helft draagt de vereniging zelf bij vanuit eigen middelen en door inzet van vrijwilligers. Voor de financiële bijdrage is instemming van de gemeenteraad nodig.

'Wij doen dit voor de voetballers'

Wethouder Reus benadrukt dat het belangrijk is dat dit vraagstuk is opgelost waarbij zowel de vereniging als de gemeente verder kunnen. “Wij doen dit voor de voetballers in onze stad die in verenigingsverband willen sporten. De vereniging kan nu bouwen aan haar toekomst en een lastige periode achter zich laten.”

Onder voorbehoud van instemming door de gemeenteraad

De afspraken met Fair Play zijn gemaakt onder voorbehoud van instemming door de gemeenteraad. Namens de vereniging hebben de bestuursleden Mohammed Fanoui en Aziz Samoud de afspraken gemaakt. “Voor onze vereniging is het buitengewoon belangrijk om een clubgebouw te hebben”, aldus Mohammed Fanoui. “Wij kunnen via die weg bouwen aan onze vereniging. Wij zijn van mening dat er veel interesse is om bij SMVC Fair Play te voetballen maar dat het gebrek aan faciliteiten leden tot op heden weghielden. Wij zijn blij met deze grote stap”, besluit Aziz Samoud.
Op woensdag 8 juni wordt dit onderwerp besproken in de commissie. Definitief besluit volgt in de raadsvergadering op 30 juni.