Rivierengebied

Drink een week lang alleen kraanwater, college West Betuwe doet ook mee

Drink een week lang alleen kraanwater, college West Betuwe doet ook mee
Drink een week lang alleen kraanwater, college West Betuwe doet ook mee © 7 Dagenwaterchallenge
GELDERMALSEN - Van 10 tot en met 17 juni is de 7 Dagen Water Challenge. De gemeente West Betuwe doet ook mee en daagt iedereen uit om alleen kraanwater te drinken. Iedereen die meedoet, drinkt een week lang geen koffie, frisdrank of iets anders. Door mee te doen vraagt de gemeente aandacht voor een gezonde leefstijl.
Water drinken helpt om beter te concentreren. Het is gezond, lekker fris en duurzaam. Rutger van Stappershoef is wethouder sport en volksgezondheid. Samen met zijn collega-wethouders doet hij mee aan de 7 Dagen Water Challenge. “Het is best een uitdaging om geen koffie of frisdrank te drinken. We zijn er zo aan gewend. Als gemeente vinden we een gezonde leefstijl belangrijk. Dan moeten we ook aandacht vragen en het goede voorbeeld geven.” 

Gezonde leefstijl

Voldoende beweging, genoeg slaap en gezond eten en drinken dragen bij aan een gezonde leefstijl. Om dit te bevorderen maakt de gemeente gebruikt van de JOGG-aanpak. Verschillende organisaties werken gemeentebreed aan een gezonde omgeving voor inwoners. De 7 Dagen Water Challenge maakt inwoners bewust dat kraanwater drinken, gezonder is dan het drinken van frisdrank. En bevordert zo een gezonde leefstijl. Deelnemers ervaren dat het ook makkelijk én lekker fris is.

Gedachtengoed

Voldoende beweging en gezond eten en drinken verkleint het risico op fysieke en mentale problemen. Ook in de toekomst. Dit is de gedachte achter ‘positieve gezondheid’. Dit gedachtengoed krijgt steeds meer ruimte in het gemeentelijk beleid. Van Stappershoef licht toe. “Er zijn altijd momenten dat het even niet loopt zoals je wilt. Als je je op dat moment fit voelt en gezond bent, sta je mentaal sterker in de wedstrijd. Een gezonde leefstijl helpt je dus ook op andere vlakken”.

Meedoen

Inwoners die de uitdaging aangaan kunnen zich tot 6 juni aanmelden via www.7dagenwaterchallenge.nl.