Noord-Veluwe

‘Meerdere glijbanen is echt uniek’

Zo wordt het.
Zo wordt het. © Gemeente Nunspeet
NUNSPEET - Het nieuw te bouwen sportcomplex De Wiltsangh krijgt meerdere glijbanen. Voor Nunspeters niets bijzonders, De Brake kent immers drie banen en dat zijn we gewend. Toch is het wel uniek, zo vertelt wethouder Mark van de Bunte.
“Kijken we op andere plekken in Nederland dan is dat niet aan de orde. We hebben daarom ook gezegd dat we ook zeker meerdere banen terug willen laten komen met als speciaal onderdeel de bandenglijbaan.”
Daarnaast wordt ingezet op een interactieve beleving in zowel de sporthal als in het zwembad. “Zo kun je straks bijvoorbeeld met een diaprojector aan de slag en een bal tegen de muur gooien, waarna cijfers verdwijnen. Voor het bewegingsonderwijs is dit heel vernieuwend”, vertelt Van de Bunte.
Ook worden typisch Veluwse beelden teruggehaald in het complex. Denk bijvoorbeeld aan een kikkerglijbaan en wilde zwijntjes die verwerkt zijn in de materialen voor het zwembad. Er komt een zandpadenstructuur en er is ruimte voor groen en het paars van de heide. “Het wordt een totaalbeleving.”
Het zwembad bestaat in totaal uit een recreatiebassin, 6-baans wedstrijdbad, chloorvrij doelgroepenbad met verstelbare bodem, waterspeeltuin, bandenglijbaan, familieglijbaan, stoomcabine en een whirlpool. Daarnaast komt er een sporthal van 48 meter, een aparte turnhal van 28 meter inclusief landingskuil en een sportcafé. Het complex wordt klimaat- en energieneutraal uitgevoerd.
De wethouder hoopt dat de bouwer in december dit jaar het complex kan opleveren, waarna de testfase begint. “In januari willen we de ballonnen op kunnen blazen en het geheel openen.” In het voorjaar van 2023 volgt dan nog de groenaankleding en dan is het af.