Noord-Veluwe

Eerste steen gelegd voor nieuwbouw Philadelphia Zorg in Vierhouten

De eerste stenen zijn gemetseld.
De eerste stenen zijn gemetseld. © Huub Langendonk
VIERHOUTEN - De nieuwbouw van locatie Halfweg in Vierhouten is dinsdag officieel van start gegaan. De verwachting is dat het in 2026 gereed is. Dan hebben alle 128 bewoners hun plek gevonden in de gloednieuwe omgeving.
Er komen drie verschillende leefomgevingen, zogenaamde leefcirkels. Elke leefcirkel wordt zo gebouwd dat de faciliteiten aansluiten bij de behoefte van de verschillende bewoners. De eerste steen is gelegd door Henk de Ruiter, bewoner van Halfweg, Jan van den Top, lid van de familieraad en Saskia Baas, voorzitter van de raad van bestuur van Philadelphia.
De bouw van de eerste leefcirkel is nu officieel gestart. Hier wordt gebouwd voor bewoners met moeilijk verstaanbaar gedrag. Daarnaast komt er nog één voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag, maar met een andere zorgvraag. En er komt één voor mensen met een ernstig meervoudige beperking. Naast de gloednieuwe appartementen komen er diverse dagcentra, is er plek voor Tuingroep De Stek en een gezondheidscentrum.
Pascal Hutten, begeleider voor bewoners met moeilijk verstaanbaar gedrag in Vierhouten: “Ik werk met veel plezier in Vierhouten omdat het bosrijke terrein veel uitdaging biedt op allerlei gebieden. De grote kracht is dat het een klein dorp is met de veiligheid van een eigen omgeving maar ook met alle ruimte voor bewoners om hun eigen leven te leven. De saamhorigheid is enorm. Er is een grote diversiteit aan zorgvragen. Ik kijk heel erg uit naar de nieuwbouw, want dat betekent dat we de zorg op maat nóg beter in de praktijk kunnen brengen. Alles, écht alles wordt opnieuw bekeken, afgewogen en besproken. Dus het is een nieuwe start in een vertrouwde omgeving. En wat zou het mooi zijn als we naast de nieuwbouw ook nieuwe collega’s mogen verwelkomen.”
Zo ziet het plan voor de nieuwbouw eruit.
Zo ziet het plan voor de nieuwbouw eruit. © Huub Langendonk