Gelderse Vallei

Zaterdag na 2 jaar weer een Wageningse Wielermuur

WAGENINGEN - Op zaterdag 4 juni wordt na 2 jaar weer de 35e editie van de Wageningse Muur gereden. Hopelijk wordt het weer een prachtige editie met ratelende kettingen, gebogen ruggen en pure snelheid van een mooi vol peloton op en rond de Wageningse Berg. Iedereen kan meedoen. De kinderen in de Dikke Bandenrace en de niet-licentiehouders in een individuele tijdrit. De semi-profs rijden in diverse categorieën.
De Wageningse Muur is uitgegroeid tot een landelijk bekende wielerkoers, met deelnemers uit het hele land. Met een hoogteverschil van 30 meter is ‘De Muur’ geliefd, maar wordt hij ook gevreesd. Ook dit jaar weer twee herencategorieën aan de start: de Sportklasse/Basisleden en de Elite/Beloften/Amateurs. Dit jaar de tweede editie van de VPVA Vrouwenkoers! In 2022 starten de categorieën Amateurs, Belofte (club), Elite (club) (V), Junior (V). Er is een individuele tijdrit voor niet-licentiehouders. Ook dit jaar is er weer voor kinderen de Dikke Banden Race. De Dikke Banden Race is een leuke wedstrijd op het parcours op een gewone fiets. Het is bedoeld voor alle schooljeugd in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Klik hier om je in te schrijven.

Het Parcours

Het parcours is traditiegetrouw elk jaar hetzelfde. De start aan de Hesselink van Suchtelenweg, dan linksaf de Generaal Foulkesweg naar beneden, linksaf de Wilheminaweg naar beneden en weer links af de Veerweg op langs de uiterwaarden, na het kleine bultje omhoog, linksaf de Westberg op voor 30 hoogtemeters. halverwege linksaf de Hesselink van Suchtelenweg in richting de finish.

Van Muur tot Prof

Ook Leontien van Moorsel heeft de Wageningse Muur gereden. Annemiek van Vleuten heeft de tijdrit van de Wageningse Muur gereden toen ze nog geen profwielrenster was. Silke Smulders won in 2019 de Wageningse Muur en is nu profwielrenster. "Ik weet nog dat ik het een mooi rondje vond. Met kort klimmetje dat toch wel wat verschil kan maken. Ik zou wielrensters zeker aanraden mee te doen aan de Wageningse Muur. Hele ontspannen sfeer, mooie premies. Het klimmetje maakt het uitdagender dan een gewoon criterium of omloopje." aldus Silke Smulders.