Achterhoek

Villa Ruimzicht behoudt Groene Michelinster

Villa Ruimzicht behoudt Groene Michelinster
Villa Ruimzicht behoudt Groene Michelinster © REGIO8
DOETINCHEM - Villa Ruimzicht in Doetinchem heeft de Groene Michelinster, die het restaurant vorig jaar voor het eerst kreeg, behouden. Het restaurant Lokaal, gevestigd in Ruimzicht, is één van de in totaal negen restaurants in Gelderland die een ster mag dragen.
Maandag zijn de Michelinsterren uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Het restaurant in Doetinchem is één van de in totaal elf restaurants die de Groene Michelinster ontvangen hebben. Vorig jaar maart kreeg chef Bjorn Massop met zijn restaurant Lokaal voor het eerst de toekenning. Restaurant Lokaal is het enige Achterhoekse restaurant dat maandag in de prijzen viel.
Zo’n zes jaar geleden begon het restaurant in Doetinchem met het verduurzamen van de keuken. Ruimzicht heeft een samenwerking met lokale agrariërs en haalt de meeste producten uit eigen streek. Dit lokale werken is een belangrijk onderdeel bij de toekenning van de Groene Michelinster.
De groene ster wordt gegeven op het vlak van duurzaamheid. De ster bekroont restaurants en chefs die zichzelf aansprakelijk stellen voor hun normen op vlak van ethiek en milieu. Zij werken met ethische leveranciers en producenten om afval te vermijden, en doen er alles aan om plastic en andere niet-recycleerbare materialen uit hun bevoorradingsketen te weren.