Rijk van Nijmegen

Heumen heeft een nieuw college

Nieuw College gemeente Heumen
Nieuw College gemeente Heumen © Gemeente Heumen, Gemeente Mook en Middelaar
HEUMEN - Het heeft even geduurd, maar inmiddels staat er in Heumen een kersvers college klaar dat over anderhalve week kan aantreden. DGH, VVD en GroenLinks hebben elkaar gevonden in een coalitieakkoord voor de komende vier jaar.
Opvallend is de nieuwe wethouder vanuit GroenLinks, Pepijn Baneke, die in de vorige termijn nog als wethouder in Mook en Middelaar actief was. Hij is op dit moment nog Statenlid van Provincie Limburg, maar stopt in het komend voorjaar met deze functie.
Voor de VVD is de Wijchense ondernemer Rob Engels (67) bereid gevonden plaats te nemen, waarmee ruim twaalf jaar wethouderservaring in het college plaatsneemt.
DGH heeft als grootste partij twee wethouders mogen leveren in het nieuwe college. Hiervoor is Wim Wink (69) aangetrokken. Naast vier jaar ervaring als wethouder is hij interimmanager in de zorg en is hij actief betrokken bij Nederasselt Gezond en de Dorpsraad van Nederasselt.
Lijsttrekker Vincent Arts (67) is de tweede DGH-wethouder, en hoewel hij ervaring als wethouder mist heeft hij er wel net vier jaar in de gemeenteraad op zitten. Daarnaast is hij filiaalmanager geweest is hij voorzitter van Dorpshuis De Terp.