Zeebodem cross Zeewolde

Crossparcour
Crossparcour © FB
ZEEWOLDE - Op 6 juni, Tweede Pinksterdag, wordt er in Zeewolde voor de eerste keer de Zeebodem Autocross verreden. Het evenement vindt plaats nabij de Boeren Pitstop aan het Erkemederpad 2, 3896 LX Zeewolde (vlakbij de grote sluis van Nijkerk). De route naar het crossterrein is met pijlen aangegeven.
De wedstrijden beginnen om 12.00. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Bij deze gezellige happening is er natuurlijk ook catering aanwezig.
Aan de start komen de V buggy's. Deze klasse is voor de deelnemers tussen 6 en 12 jaar. Zij rijden met gelijkwaardige voertuigen, die speciaal voor de autocross ontworpen zijn. De wedstrijd in Zeewolde telt mee voor hun kampioenschap, de Dutch Mini Buggy Cup. Daarnaast klassen met aangepaste straatauto's en de snelle Toerwagens. Veel spektakel wordt verwacht in de Sprintklassen met eigenbouw bolides met zwaar opgevoerde motoren. Om het spannend te houden rijden daarin de 2 - wiel aangedreven wagens apart van die met vierwielaandrijving. Iedereen rijdt minstens driemaal, met als afsluiting de finales.
Naast het bezoek van de wedstrijden, is er ook de mogelijkheid om de voertuigen te bekijken in het rennerskwartier.
Ondanks de gestegen kosten is de organisatie er in geslaagd om de toegang tot het evenement betaalbaar te houden.
Nadere informatie en de laatste ontwikkelingen zijn te vinden op: https://www.facebook.com/Zeebodem-cross-Zeewolde-100396312611245