Noord-Veluwe

Harm-Jan, Annemieke en Roselinde verdienen veel geld voor Oekraïense vluchtelingen

Deze drie kinderen halen veel geld op voor vluchtelingen uit Oekraïne.
Deze drie kinderen halen veel geld op voor vluchtelingen uit Oekraïne. © Gemeente Oldebroek
OLDEBROEK - Hulp geven aan vluchtelingen in Oldebroek die huis en haard moesten verlaten. Met dat voornemen werkten drie jonge toppers uit Wezep zich een slag in de rondte voor vluchtelingen uit Oekraïne. En met succes: ze haalden ruim 1500 euro op.
Harm-Jan (7 jaar, groep 3), Annemieke (10 jaar, groep 6) en Roselinde (11 jaar, groep 8) uit Wezep werkten in hun vrije tijd hard voor het goede doel. Hele vrijdagmiddagen en –avonden stonden in het teken van het bakken van cup cakes en de verkoop van armbandjes, sleutelhangers, stoepkrijt, cupcakes en nog veel meer.
Niet alleen bij buurtbewoners en bekenden, maar ook bij onder meer sportverenigingen als OWIOS en Rood-Wit. Daarnaast deden opa en lokale ondernemers, zoals de slager, via sponsoring een duit in het zakje. Dit leverde in totaal 1540 euro op.
Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing is supertrots op de drie kinderen en stond versteld van hun inzet en de opbrengst. Op maandag 23 mei, tijdens een bezoek aan het gemeentehuis, sprak de burgemeester met hen: “Jullie betrokkenheid en hulp maken mij heel trots en ik ben erg blij met jullie bijdrage. Het is heel bijzonder wat jullie gedaan hebben. Dankjewel daarvoor!”