Rivierengebied

Rivierenland in actie voor mensen met kanker, Roparun door Tiel

Team 166 van Ziekenhuis Rivierenland in actie tijdens een vorige Roparun
Team 166 van Ziekenhuis Rivierenland in actie tijdens een vorige Roparun © Team 166
TIEL - Komend Pinksterweekend doen er weer 224 teams mee aan de Roparun. Ze starten zaterdag 4 juni op Vliegveld Twenthe aan een estafetteloop van meer dan 500 kilometer. De 70 teams die de noordelijke route lopen, komen ook door Tiel. De officiële doorkomst locatie is bij Ziekenhuis Rivierenland. Een mooi moment voor Team 166 van Ziekenhuis Rivierenland om aangemoedigd te worden door collega’s en vrienden.
Op maandag 6 juni lopen de teams tussen 03.34 en 10.00 uur langs het ziekenhuis. De Raad van Bestuur van Ziekenhuis Rivierenland, een vertegenwoordiger van de gemeente Tiel en stadsdichter van Buren Fred Eggink verwelkomen alle teams. Deze ochtend wordt het dus gezellig druk in Tiel met lopers, fietsers en begeleiders die op dat moment al 18 uur non-stop onderweg zijn. Alle aanmoedigingen voor de laatste 90 kilometer naar de finish in Rotterdam zijn welkom!

In actie voor mensen met kanker

Wat iedereen motiveert om zich een weekend lang in te spannen – vaak in weer en wind – is het gezamenlijke doel: geld ophalen voor mensen met kanker, onder het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Teams uit Rivierenland

Uit Rivierenland doen er vier teams mee aan de Roparun. Team 166 van Ziekenhuis Rivierenland, de Waterlopers van Waterschap Rivierenland (team 242), de Betuwe Runners (team 356) en Move2Ur (team 108). Bij elkaar meer dan 100 mensen die zich inzetten voor het goede doel.