Lange stoet met oude tractoren door de regio

HULSHORST - Op het terrein van familie De Zwaan in Hulshorst is de jaarlijkse toertocht van Stichting Oldtimerclub Hulshorst zaterdag van start gegaan. Een tocht van 49 kilometer met 70 oude tractoren die in een lange stoet de uitgestippelde route rijden. "De opkomst is meer dan verwacht en daar zijn we als organisatie blij mee", vertelt de heer Lokhorst.
"We doen dit al meer dan tien jaar en dat willen we ook blijven doen. Vandaar dat we naast een paar hoofdwegen voornamelijk ook binnenwegen pakken, zodat niet veel mensen last van ons hebben. We gaan immers niet zo snel", aldus Lokhorst. De tractoren die meedoen zijn minstens 25 jaar oud en kent unieke exemplaren. "De één is gek van MF, de ander van Ford. De Lanz Bulldog die meedoet is ook een hele mooie. Als ik zo kijk dan doen er wel tien verschillende merken mee."
Voor de meeste deelnemers is hun juweeltje niet te koop. "De tijd en het geld wat de meeste vrijwilligers hier insteken is niet te betalen. Het zijn veel tractoren die eerst van vader of opa zijn geweest en nu opgeknapt zijn. Er hangt veel emotionele waarde aan, dus al zou je er duizenden euro's voor willen neerleggen, dan worden ze vaak nog niet verkocht."
Dit keer loopt de route van Hulshorst naar Nunspeet, door naar Elburg via Doornspijk en ’t Harde, om vervolgens weer terug te keren naar Hulshorst. Omdat de snelheid niet al te hoog is, duurt de tocht een flink aantal uurtjes maar de deelnemers genieten er elk jaar van.