Noord-Veluwe

Bezoekers struinen rond de kofferbakverkoop bij de molen

NUNSPEET - Het heeft ook hier een paar jaar geduurd maar de kofferbakverkoop van Stichting Vrienden van Molen de Duif in Nunspeet werd zaterdag weer gehouden. Bezoekers snuffelden rond aan de voet van de molen tussen allerlei spulletjes. "We hebben ongeveer veertig verkopers, waarvan de eersten al om 07:15 uur stonden te wachten op een plek", vertelt Theo Hupse namens de Stichting Vrienden van Molen De Duif.
Vanwege de renovatie van de kap en wieken was er dit keer wel iets minder ruimte beschikbaar voor de verkopers. "De volgende kofferbakverkoop is op 30 juli, dan is er meer plek omdat de kap, gerestaureerd en wel, er halverwege juni weer op gaat. Het nieuwe riet is al geplaatst", aldus Theo. De opbrengsten komen, zoals altijd, ten goede aan het onderhoudsfonds van de molen.
Het bestuur van de molen is bezig om een evenement te organiseren voor begin juli. Dan wordt gevierd dat de kap en de wieken weer op de molen zitten. "Het is de bedoeling dat de kap de komende veertig jaar weer mee kan gaan, maar er moet tegen die tijd ook weer genoeg geld zijn om hem dan opnieuw te kunnen restaureren. Om die reden blijft de stichting geld inzamelen voor dit doel."