Gemeente Berg en Dal maait bermen insect-vriendelijk

Één meter van de berm wordt nu maar gemaaid
Één meter van de berm wordt nu maar gemaaid © Gemeente Berg en Dal
BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal is weer gestart met het maaien van de bermen. In deze tijd van het jaar wordt slechts een meter direct langs de weg gemaaid, ten behoeve van de verkeersveiligheid.
Door minder te maaien groeien er weer volop bloemen in de bermen. Het stuifmeel van deze bermflora is voedsel voor insecten. "Minder maaien zorgt dus voor meer insecten", aldus de gemeente.

Meningen van inwoners

De meningen van de inwoners lopen sterk uiteen, gezien de reacties op Facebook op de mededeling van de gemeente. Van angst voor de gevolgen van grasaar(een grasaar wordt ook wel een 'kruiper' genoemd. Het zijn scherpe zaden van een grassoort. Het is een soort harde pluim aan het uiteinde van een lange grasspriet) voor huisdieren tot meer dode insecten op de autoruit. Ook wordt het beperkt maaien verkeersonveilig genoemd. "Pure dierenmishandeling", is ook een uitspraak die voorbij komt. Positieve reacties zijn er ook: "Ik pluk liever wat grasaren uit de vacht van mijn hondje dan dat o.a de bijenpopulatie nog verder terugloopt" en "goed voor de vlinders en insecten."
De tegenstanders mogen nog even geduld hebben, vanaf juli is de rest van de berm aan de beurt.