Directeur Ronald ter Hoeven verlaat Sportservice De Vallei

Ronald ter Hoeven
Ronald ter Hoeven © Sportservice
EDE - Directeur-bestuurder Ronald ter Hoeven van Sportservice De Vallei verlaat per 1 juni 2022 de organisatie om namens de partij GPR/Burgerbelangen wethouder te worden in de gemeente Rheden. Sinds Ter Hoeven in 2015 werd aangesteld, heeft Sportservice De Vallei zich onder zijn leiding ontwikkeld tot een lokaal betrokken en regionaal ondernemend sportbedrijf. De Raad van Commissarissen gaat per direct op zoek naar een geschikte opvolger.
De Raad van Commissarissen betreurt het dat Ter Hoeven de organisatie gaat verlaten, maar respecteert deze uitdagende volgende stap in zijn carrière. Wim Ludeke, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Ronald heeft in de afgelopen jaren een sterke organisatie opgebouwd, die in de regio Foodvalley sport en bewegen op de kaart heeft gezet. Wij zien dat er onder zijn leiding een gezonde, ondernemende en innovatieve organisatie is ontstaan, die de gemeenten en maatschappelijke organisaties op het gebied van sport en bewegen ondersteunt en ontzorgt. Natuurlijk vinden we het jammer dat hij de organisatie gaat verlaten, maar we wensen hem alle succes in zijn volgende rol als wethouder in Rheden.”
Ter Hoeven: “De organisatie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke maatschappelijke partner voor gemeenten in de regio Foodvalley. Ik ben er trots op dat ik daar mijn bijdrage aan heb kunnen leveren en heb er alle vertrouwen in dat de organisatie de ingeslagen weg zal doorzetten.”
Ter Hoeven zal de komende periode zijn werkzaamheden afronden. Op korte termijn wordt de werving voor een nieuwe directeur-bestuurder opgestart door de Raad van Commissarissen.
Sportservice De Vallei is dé regiopartner voor sport en bewegen, die iedereen aanmoedigt tot een gezonder en vitaler leven in een duurzame en gastvrije omgeving. Dát is onze missie, waar wij op basis van onze merkwaarden toegewijd, ondernemend, betrouwbaar en optimistisch dagelijks aan werken.
Sportservice De Vallei is de meest innovatieve sportservice organisatie in Gelderland. Wij werken samen met o.a. de domeinen overheid, cultuur, welzijn, sociaal domein, gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Programma’s en activiteiten worden ondersteund vanuit de lokale Sportakkoorden en het sportbeleid van de betreffende gemeenten waarvoor wij actief zijn. Samen met de gemeenten, onze opdrachtgevers, zoeken wij naar het best passende aanbod van onder meer buurtsportcoach, gymonderwijs, meer bewegen voor ouderen, leefstijlcoaching, sportaccommodaties beheer en – exploitatie. Wij leveren daarmee lokaal maatwerk onder de noemer Sportservice ‘gemeente’, zoals momenteel Sportservice Ede, Sportservice Rhenen en Sportservice Wageningen. Zie ook: www.sportservicedevallei.nl