Hulp nodig bij stoppen met roken?

Stoppen met roken
Stoppen met roken © Pixabay
RHENEN - Op 31 mei is het Wereld Niet Roken Dag. Van alle verslavingen wereldwijd is roken één van de allerlastigste. De overgrote meerderheid van de rokers in Nederland heeft al diverse pogingen gedaan om te stoppen. Vaak lukt dat pas na vijf pogingen of meer. Pogingen waarbij hulp in wordt geschakeld lukken veel vaker. Het goede nieuws is, dat er veel meer hulp beschikbaar is gekomen in de afgelopen jaren.
Hulp vragen bij het stoppen met roken kan op vele manieren. Er zijn rookstoppoli’s, online programma’s of telefonische coaching. Daarnaast hebben huisartsen en de praktijkondersteuners (POH’s) programma’s om mensen stap voor stap te helpen. Veel van die programma’s worden betaald uit het basispakket van de ziektekostenverzekering.
In het lokale preventieakkoord dat verschillende partijen hebben afgesloten in de gemeente Rhenen is roken een belangrijk onderdeel. Het doel is: zorgen dat de komende generaties niet meer beginnen met roken. Als ouders stoppen met roken dan is een belangrijke stap gemaakt. Nu hulp gratis is en kennelijk heel effectief, wil Rhenen ouders, grootouders en andere volwassen uitnodigen om hulp bij stoppen met roken te overwegen.
Meer informatie: www.ikstopnu.nl
Meer informatie over het lokaal preventieakkoord: www.rhenen.nl