Rivierengebied

Tien nieuwe namen voor de 27e editie van Culemborg Blues

Tien nieuwe namen voor de 27e editie van Culemborg Blues
Tien nieuwe namen voor de 27e editie van Culemborg Blues © Barrelhouse
CULEMBORG - De organisatie van Culemborg Blues heeft tien nieuwe namen vrijgegeven van bands die op de 27e editie van Culemborg Blues spelen.
Barrelhouse, Grollo, Earl Jackson & the CC Jerome Allstars, The Matt Woosey Band, Catfish, Copperhead County, TOM J.J., Chicago Capitols, Trouble no More en La Grange staan op 27 augustus op het podium.
Eerder werden al vastgelegd: Laurence Jones, Troy Redfern, Wille and the Bandits, Harlem Lake XXL, Electric Hollers en Robbert Duijf.

Barrelhouse

Traditioneel wordt Culemborg Blues geopend door een band die de sporen ruimschoots hebben nagelaten in de Nederlandse blues-scene. Dat geldt zeker ook voor dit jaar: Barrelhouse. De band speelt al  47 jaar in dezelfde bezetting, opgenomen in The Dutch Blues Hall of Fame in 2021, twee Edisons,… en voor de 5e keer op Culemborg Blues!  

Earl Jackson & the CC Jerome Allstars

Sinds de jaren 80 draait Earl Jackson mee in het internationale rock 'n' roll en jive circuit. . Samen met de Nederlandse gitaarvirtuoos CC Jerome tourt hij al jaren door de internationale rhythm 'n blues en rock 'n roll wereld en heeft een flinke naam opgebouwd.  Voor deze rhythm 'n blues revue heeft Jerome een echte allstar band samengesteld, inclusief spetterende blazerssectie.

GROLLO

GROLLO, de enige en daarmee ook de beste Cuby + Blizzards tribute band van Nederland. Niet alleen komen ze muzikaal akelig dicht in de buurt van het origineel, ook qua uitstraling hadden deze heren destijds zo bij Cuby in de boerderij kunnen wonen.

Catfish

Liefhebbers van bluesrock in de stijl van Walter Trout, Stevie Ray Vaughn of Joe Bonamassa, even opletten. Catfish is in town! De afgelopen jaren ontvingen ze 19 nominaties van de British Blues Awards en wonnen ze er vijf. Drie keer werd de titel “Blues Act of the Year” binnen gehaald en Matt kreeg twee jaar op rij de “Blues Instrumentalist of the Year” award.

Matt Woosey Band

Matt Woosey heeft zich nooit iets aangetrokken van verwachtingen. Zijn albums doorbreken de grenzen van genres. Zijn optredens variëren van oog-in-oog solo huiskamerconcerten tot donderende full-band explosies. Een artiest die de creatieve handboeien van de industrie heeft afgegooid, een pionier zonder achteruit versnelling, een gitaarvisionair wiens palet bestaat uit onder andere folk, rock, ambient en nog veel meer, maar met de wortels in de blues.

Copperhead County

Copperhead County is een van de weinige bands in Nederland die zich volledig toelegt op Southern rock. De band werd eind 2018 opgericht door een vijftal gepassioneerde liefhebbers. Geïnspireerd door o.a. Blackberry Smoke, The Outlaws en vele anderen brengt de band zijn "footstomping and beer raising tunes”.
Culemborg Blues vindt plaats in het centrum van Culemborg op zaterdag 27 augustus 2022. Op diverse podia, zowel binnen als buiten, spelen ongeveer 20 bands. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.culemborgblues.nl.