Noord-Veluwe

Doorrijruimte voor hulpdiensten soms gevaarlijk in Wezep en Hattemerbroek

Doorrijruimte te krap voor de brandweer.
Doorrijruimte te krap voor de brandweer. © Gemeente Oldebroek
WEZEP - In verschillende straten in de gemeente Oldebroek is de doorrijruimte voor een brandweerauto of ambulance soms erg krap. Verkeerd parkeren kan daar tijdens een incident, waarbij hulpverlening noodzakelijk is, grote problemen opleveren.
Met name in Wezep en Hattemerbroek constateerde de brandweer dat de doorrijruimte voor brandweerauto en ambulance soms in gevaar komt. Met tot gevolg dat nog te vaak bijvoorbeeld de brandweer niet bij een brand kan komen. De hulpdiensten willen meer aandacht voor dit soort situaties.
Enkele geleden weken geleden is in een preventieve check gekeken in welke straten auto’s op zo’n manier geparkeerd stonden dat de weg voor hulpdiensten werd geblokkeerd. Politie, brandweer en gemeente reden ’s avonds in een brandweerauto een rondje door Wezep en Hattemerbroek. Op een aantal plaatsen heeft de politie een gele kaart uitgedeeld om bestuurders op het parkeergedrag te wijzen. Er werd soms namelijk geparkeerd waar dat niet mag, zoals op een kruising, maar af en toe ook zo dicht bij elkaar dat een brandweerauto of ambulance daar onmogelijk langs kan rijden.