Gelderland

Verdiende overwinning voor WHC

whc2
whc2 © Loco Media Groep
WEZEP - vv Groning kwam zaterdag op bezoek bij WHC en dat team liet zien dat het aardig kan voetballen met meerdere individuele spelers waar veel clubs jaloers op zouden zijn. WHC startte zonder de geblesseerden Joost en Sander Krijns en Jelle Post. Het was even aftasten in het begin, maar na 5 minuten volgde de eerste actie van Stef v. Oene, doch zijn kopbal vloog voorlangs.
WHC bleef het proberen, maar ook de Groningse tegenstoten waren niet ongevaarlijk. De WHC defensie stond goed en gaf weinig weg met Jochem Oude Booyink aan het hoofd. In de 23e minuut ging een schot van Sargon Gouriye voorlangs en in de tegenstoot vologde een gevaarlijke inzet van Bryan Inge, die maar net voorbij het doel van Jasper Kuiper ging. Na 30 minuten kwam een grote Groninger mogelijkheid, maar die wisten ze niet te verzilveren en in de 36e minuut had Belan Zend een grote kans, maar die schoot hopeloos over.Vlak voor de pauze nog een kans voor Stef v. Oene, maar ook diet ging mis.
Ruststand 0 - 0
Na de pauze zette WHC aan voor een offensief en er ontstonden meerdere kansen, maar zoals zo vaak faalde de afronding. In de 53e minuut gegoochel van Sargon Gouriye met de bal en die zette Belan Zend vrij voor het doel en toen was het 1 - 0
WHC bleef kansen creëren, het verzet van de Groningers leek gebroken. Enkele minuten later kon doelman Danny Harms een schot van Stef v. Oene niet goed verwerken en in de rebound zette Jasper Bremmer WHC op 2 - 0. De kansen waren er volop om de score op te voeren, maar zelfs alleen voor doelman Harms faalde Belan Zend. Het slotakkoord kwam op naam van Sargon Gouriye, die alle critici liet zien dat hij met het hoofd ook kan scoren door de 3 - 0 vallend binnen te koppen.
Een verdiende overwinning voor de Wezepers. Volgende gaat WHC op bezoek bij O.N.Groningen
Bauke