De Haarstraat Nijkerk mooist versierde straat

De Haarstraat Nijkerk
De Haarstraat Nijkerk © Kees van den Heuvel
NIJKERK - De De Haarstraat in Nijkerk is tijdens Koningsdag uitgeroepen tot mooist versierde straat van Nijkerk. Daarmee verdient de straat een barbecue cheque van Keurslager Tim de Gier ter waarde van 450 euro. Er wordt tijdens die barbecue ook een springkussen geplaatst. Deze cheque wordt binnenkort overhandigd aan een vertegenwoordiger van de winnende straat.
De Gerard Douhof kwam op de tweede plaats in de ranglijst. Een gedeelte van deze straat ontvangt ook een cheque, beschikbaar gesteld door de Keurslager.
De Ooievaarshof staat op een derde plek.

Oordeel van de jury

De jury vond dat de aankleding van de straten en het aantal activiteiten een stuk minder was in de wijk dan in het voorgaande jaar. Dat werd met name veroorzaakt door de maatregelen rondom het coronavirus. Veel mensen zijn erop uit getrokken tijdens Koningsdag en hebben minder tijd besteed aan een feest in de eigen straat.
DJ in de De Haarstraat
DJ in de De Haarstraat © Kees van den Heuvel
De De Haarstraat heeft bewezen dat het anders kon, want daar bruiste het van de activiteiten, met een hamertje tik spel, een eigen DJ, spijkerbroekhangen, een springkussen en een gezellig terras.