Energietoeslag voor 1200 Nijkerkse huishoudens met een laag inkomen

gemeente Nijkerk
gemeente Nijkerk © A1 Mediagroep
NIJKERK - Nijkerkse inwoners met een laag inkomen krijgen een eenmalige energietoeslag van 800 euro. Het Rijk heeft dit besloten vanwege de sterk gestegen energiekosten. In Nijkerk gaat het om ongeveer 1200 huishoudens. Gemeenten mogen zelf bepalen welke inwoners aanspraak mogen maken op de extra toeslag en hoe hoog de toeslag is. In Nijkerk gaat het om huishoudens met een inkomen tot 120 procent van de geldende bijstandsnorm. De toeslag is 800 euro per huishouden.
Inwoners die een bijstandsuitkering via de gemeente krijgen en een zelfstandig huishouden hebben, krijgen de toeslag automatisch op hun rekening. Zij hoeven de toeslag dus niet aan te vragen.

Toeslag aanvragen

Inwoners die geen uitkering van de gemeente krijgen maar wel een inkomen hebben tot 120 procent van de bijstandsnorm, kunnen de toeslag zelf aanvragen. Dit kan via de speciale webpagina van de gemeente over de energietoeslag. Aanvragen kan tot 15 november 2022.

Kosten besparen

De gemeente ondersteunt inwoners met een laag inkomen waar het kan. Dat gaat veel verder dan alleen de energietoeslag van 800 euro. De gemeente ondersteunt ook bij geldzorgen en schulden. Verder kunnen inwoners de hulp van een energiecoach inroepen voor tips om te besparen op de energiekosten. Er zijn verschillende regelingen voor huiseigenaren. Deze zijn te vinden op www.duurzaam-nijkerk.nl.
De gemeente is ook met de woningcorporaties in gesprek om snel meer woningen te verduurzamen, zodat de energierekening verder omlaag kan.

Vragen?

Zie voor meer informatie op www.nijkerk.eu/energietoeslag of stuur een e-mail naar energietoeslag@nijkerk.eu. Bellen kan ook: 14 033 of 033 - 247 22 22 op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 09.00 tot 20.00 uur.