Gelderland

Nieuwe basisschool voor de regio gaat van start

viove
viove © Loco Media Groep
WEZEP - HATTEM- Vovie Hattem, de nieuwe basisschool in Hattem, gaat vanaf het nieuwe schooljaar van start. De thuisbasis van de school wordt de BSO ruimte ‘t Honk van kinderopvang bij Lotte in ’t Heem. Op maandag 23 mei is de eerste informatieavond om kennis te maken met de nieuwe school.
Vovie Hattem is een (particuliere) leergemeenschap voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar, waar vanuit een holistisch wereldbeeld het onderwijs wordt vormgegeven. Leren vanuit ontspanning, nieuwsgierigheid en vrijheid met als rode draad de verbinding met jezelf, de ander en de natuur.
Oprichters Esther Verdonk en Maartje van Suijdam-Mensink zijn enorm blij dat ze kunnen gaan starten. “We zijn dankbaar dat we door een leuke samenwerking met kinderopvang bij Lotte onze school kunnen laten groeien en bloeien vanuit een inspirerende leeromgeving en dichtbij de natuur. Met Vovie Hattem bieden we de kinderen een veilige omgeving waar ze in vrijheid mogen ontwikkelen. Wie ben je, wat zijn je talenten en hoe kan je die inzetten”, vertelt Esther. “Van nature willen kinderen leren en wij zullen ze inspireren met boeiende lesthema’s en uitdagen om eigen initiatief te nemen. Zo leren ze hun dromen en ideeën om te zetten naar iets tastbaars. Onze focus ligt op de intrinsieke motivatie en kijken wanneer een kind ergens aan toe is. Ook vindt ons onderwijs voor een deel buiten plaats. Lekker veel buiten spelen en in contact zijn met je lijf maakt het een stuk makkelijker om kennis op te nemen,” vult Maartje aan.
Ook Lotte Brouwer, eigenaar van kinderopvang bij Lotte is blij dat hun paden elkaar kruisen. “We hebben dezelfde passie en onze visies vinden een mooie aansluiting. Het is belangrijk dat kinderen leren door te ervaren en daarom ben ik zo blij met deze nieuwe vorm van onderwijs. We hebben samen geproost op deze mooie ontwikkeling voor de regio.”
Ben je geïnteresseerd? Vovie Hattem organiseert op woensdagavond 1 juni (20:00 uur) en zaterdagmiddag 11 juni (15:00 uur) een informatiebijeenkomst in ’t Honk, Apeldoornseweg 1E (zijkant van ’t Heem). Je bent van harte uitgenodigd om kennis te maken en vragen te stellen. Meld je vooraf even aan door te mailen naar hattem@vovie.nl. Meer info: www.vovie.nl/hattem