Gelderland

Defilé avondvierdaagse Wezep 2022

nieuw
nieuw © Loco Media Groep
WEZEP - De 40ste editie van de Wezeper avond4daagse is een feit. En wat voor een editie! Na ruim 2 jaar niet gewandeld te hebben deden er weer meer dan 1300 sportievelingen mee voor een medaille. Negen scholen uit de gemeente Oldebroek gingen de uitdaging aan om er samen met de projectgroep avond4daagse Wezep e.o. een geweldig festijn van te maken. Wat een inzet! Onbetaalbaar wat deze vrijwilligers binnen de scholen doen.
Vijf zorginstellingen hebben er voor hun bewoners en cliënten een geweldige 4daagse van gemaakt. Samen met de duwers, koffieschenkers en andere vrijwilligers hebben ze ervoor gezorgd dat de minder validen de mooie omgeving van Wezep mochten bewonderen. Bekenden buiten ontmoeten, genieten van het prachtige wandelweer en het buiten zijn. Zo fijn dat het mogelijk gemaakt kan worden.
Veiligheid staat binnen de projectgroep van de avond4daagse voorop. Daarom is zij ook bijzonder blij met de verkeersregelaars. Hun inzet elke avond om het verkeer in goede banen te leiden wordt zeer gewaardeerd. Bij de zorginstellingen lopen er 2 verkeersregelaars per avond de hele route mee en zetten elk kruispunt af om de minder validen over te laten steken.
Nieuw dit jaar waren de verkeersregelaars bij de scholen. Zij hadden de taak om de wandelaars van de school vanaf het schoolplein veilig tot de door de projectgroep uitgestippelde route te begeleiden. Dit was voor de diverse partijen even wennen, maar pakte goed uit. Het heeft ook samenwerking tussen de scholen bewerkstelligd. Mooi dat het zo geregeld kan worden.
De verkeersregelaars die de route beveiligen zijn vaak oudgedienden waar de projectgroep ontzettend blij mee is. Toch waren er dit jaar ook verkeersregelaars die voor het eerst inzetbaar waren. Zij staan altijd bij iemand met ervaring. Langs de route stonden mensen die zich spontaan aangemeld hebben om volgend jaar ook als verkeersregelaars mee te willen werken.
Dankbaar is de projectgroep dat het calamiteitenplan niet in werking gesteld hoefde te worden. Alle deelnemers, begeleiders en vrijwilligers zijn aan het eind van de 4daagse weer veilig thuis gekomen.
De EHBO is weinig tot niet in actie gekomen. Zij zaten elke avond bij Start en Finish en halverwege de 10km op de route.
De projectgroep dankt haar sponsoren. Zonder hen was het niet mogelijk dit evenement te organiseren.
Een bijzonder dank gaat naar mevrouw Lokhorst van de gemeente Oldebroek.
De 41ste editie van de avondwandel4daagse is gepland van 22 tot en met 25 mei 2023! Zet het alvast in uw agenda.
We hopen u dan te ontmoeten.
Projectgroep avondwandel4daagse Wezep e.o.
Hetty Beekhof, Roelof Wichers, Joop van Bruchem en Gerrie Mulder
pg@aw4dwezep.nl