Historische Vereniging Oud-Bennekom bundelt Bennekomse verhalen

Verhalenbundel Pareltjes
Verhalenbundel Pareltjes © HVOB
BENNEKOM - Deze maand verschijnt de verhalenbundel ‘Pareltjes, verhalen van Bennekomse bodem’, een uitgave van de Historische Vereniging Oud-Bennekom. Deze bevat 28 verrassende verhalen, alle gebeurd in Bennekom. Het boek wordt op woensdag 1 juni om 20:00 uur gepresenteerd in gemeentecentrum ‘De Brink’, Brinkstraat 39 te Bennekom. Iedereen is welkom en uiteraard is het boek daar ook te koop.
Eind vorig jaar lanceerde de Werkgroep Kleine Geschiedenis van Oud Bennekom de actie ‘Heel Bennekom Schrijft’. Het doel was jong en oud aan het schrijven te krijgen. Het verhaal moest waar gebeurd zijn, mocht niet meer dan 2.000 woorden bevatten en moest bovendien een link met Bennekom hebb
Inmiddels blijkt de actie een groot succes. Ruim twintig mensen hebben hun mooiste Bennekomse verhalen opgeschreven en voorzien van veelal niet eerder gepubliceerde foto’s. Wat deze schrijvers bindt is een warme band met Bennekom en de moed om hun ervaringen via deze verhalen te delen.
Voor € 12,50 bent u in het bezit van het 96 pagina’s tellende unieke boek. Vanaf 2 juni is ‘Pareltjes, verhalen van Bennekomse bodem’ ook verkrijgbaar via de Oud Bennekom (www.oudbennekom.nl) en via de plaatselijke boekhandels.