Gelderland

Cruciaal duel voor VSCO’61 tegen OVC’85

VSCO
VSCO © Loco Media Groep
OOSTERWOLDE - Zaterdag speelt VSCO’61 thuis tegen directe concurrent OVC’85 uit Oosterbeek. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G.W. Jansen uit Apeldoorn. De wedstrijd tussen VSCO’61 en OVC’85 is een rechtstreeks duel voor handhaving in de tweede klasse. Het is ook een wedstrijd van de tegenstelling. OVC’85 is de laatste weken aan een opmars bezig en VSCO’61 aan een vrije val. Grote vraag is of het De Kanaries zaterdag lukt om een wending aan die val te geven en de opmars van OVC’85 te stoppen. De winnaar doet goede zaken voor rechtstreeks klassenbehoud.
VSCO’61 heeft na 23 wedstrijden te hebben gespeeld 23 punten. Van de laatste elf wedstrijden werd alleen de wedstrijd tegen buurman OWIOS gewonnen. De overige wedstrijden gingen allen verloren. Ook afgelopen zaterdag werd verloren en ditmaal met 3-2 van VRC. Net als een aantal keren vaker onnodig.
OVC’85 heeft 22 punten uit 23 wedstrijden en staat op de tiende plaats, een plaats onder VSCO’61. Afgelopen week wist OVC’85 thuis met 2-2 knap gelijk te spelen tegen Unicum Lelystad. De week daarvoor wist het thuis met 2-1 te winnen van VRC waar VSCO’61 vorige week dus van verloor.
De voortekenen wijzen niet in het voordeel van VSCO’61. Nemen we daarbij ook nog eens de 5-1 geleden nederlaag in Oosterbeek op een doordeweekse dinsdagavond, dan is OVC’85 zaterdag de te kloppen ploeg. Een keer eerder kwamen beide teams elkaar in competitieverband tegen en dat was vorig seizoen voordat de competitie vanwege corona werd afgebroken. Toen verloor VSCO’61 thuis met 1-2.
Voor zaterdag is het voor beide ploegen alles of niets. Winst is in de strijd tegen degradatie voor beide teams het meest welkom en betekent een goede stap voor klassenbehoud. Hopelijk zien we een aantrekkelijke pot voetbal en na afloop kunnen we de balans op gaan maken.