Groesbeekse zangeres Helen Liebers neemt nummer op met Kees Plat uit Volendam

Helen Liebers & Kees Plat
Helen Liebers & Kees Plat © Kees Plat Music
GROESBEEK/VOLENDAM - Bij Volendam denken velen direct aan muziek, aan de palingsound. Groesbeek staat bekend om al zijn bands en orkesten uit het verleden. Deze twee muzikale dorpen komen samen in een lied, opgenomen door Kees Plat en Helen Liebers: 'Dromen komen, dromen gaan'.
Helen Liebers is de dochter van Wim Liebers, de frontman van The Sunstreams, wereldberoemd in Nederland met 'Aan de grens van de Duitse heuvelen'. Helen speelde dertig jaar bij The Moonlights en nam in 2012 het besluit solo verder te gaan. Kees Plat speelde onder andere bij Stampvast en The Tribute to the Cats band. Verder vormt hij tegenwoordig ook een duo met Sonja Onderstal.
Gekozen is voor 'Dreams', geschreven door Piet Veerman en door The Cats opgenomen in 1972. Voor Helen en Kees werd het vertaald in 'Dromen komen, dromen gaan'. Een gewaagde keuze om een typisch 'Cats nummer' in het Nederlands op te nemen. Volgens enkele kenners en liefhebbers van de palingsound is men erin geslaagd om er een mooie uitvoering van te maken.