Rijk van Nijmegen

Gedeelte St.Hubertusweg afgesloten van 30 mei t/m 17 juni

Hubertusweg afgesloten
Hubertusweg afgesloten © Bert Roodbeen
OOIJ - Van 30 mei tot en met 17 juni is de St. Hubertusweg, van Beek naar Ooij, afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de Persingensestraat en de Kerkdijk. Het verkeer wordt omgeleid. Het fietspad blijft wel gewoon open.

Spoorvorming

Het asfalt zal gedeeltelijk worden vervangen. Dit is nodig omdat er sprake is van spoorvorming, wat gevaar oplevert voor het verkeer. Na regen blijven er namelijk plassen water in de sporen staan. Die zorgen ervoor dat autobanden minder grip hebben. Hierdoor kunnen auto’s eerder in een slip raken.

Omleiding van het verkeer

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer van Beek naar Ooij, met uitzondering van fietsers en bromfietsers, omgeleid via de Thornsestraat, Duffeltdijk en Erlecom. In dit dorp, een 30 km-zone, hoopt men dat het omgeleide verkeer zich aan de maximum snelheid zal houden. Het wordt in ieder geval een stuk drukker.
Eind van de zomer zal er nogmaals verkeersoverlast zijn in de polder. Dan zal de provincie Gelderland namelijk de N840 van Beek naar Millingen onder handen nemen.