Brand en schade door onweersbui

ERLECOM/GROESBEEK - Ook de gemeente Berg en Dal is getroffen door de onweersbui van donderdagmiddag. De brandweer, korps Ubbergen, moest uitrukken voor een brand, de brandweer in Groesbeek spreekt vooral over diverse stormschades.

Brand in Erlecom

Donderdagmiddag tegen 15.00.u. werd het brandweerkorps Ubbergen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Erlecomseweg in Erlecom. Tijdens een heftige bui was de bliksem ingeslagen in de zonnepanelen op het dak, waardoor de kap van de woning vlam vatte. Hierdoor ontstond veel schade aan de woning, maar ook aan het huis van de buren.
De korpsen van Millingen en Beuningen werden gealarmeerd voor bijstand. Een hoogwerker moest vanuit Arnhem komen, aangezien dit de dichtstbijzijnde was die beschikbaar was. De korpsen hebben samen de brand kunnen bestrijden.

Oude Drulseweg in Groesbeek

In Groesbeek is er voornamelijk stormschade waar de brandweer de handen aan vol heeft. Op de Oude Drulseweg was een ravage ontstaan met omgewaaide bomen. Hier zijn lokale aannemers te hulp geschoten met groot materieel.
Op vrijdag wordt opnieuw noodweer verwacht.