Gelderland

Nieuwe ateliers te bezoeken met Rondje Kunst 2022

Esther Visser
Esther Visser © Loco Media Groep
OLDEBROEK - Dit jaar is er weer een fietsroute voor kunstliefhebbers uitgezet door Oldebroek en Oosterwolde. Zes ateliers, waar kunstenaars hun werk laten zien, zetten hun deuren op zaterdag 4 juni van 11.00 tot 17.00 uur open voor kunstliefhebbers en belangstellenden.
In de ‘TUINN’ van Jenny van de Weg kunt u genieten van prachtige beelden. Dit jaar exposeert ook Harmke Zwep met diverse voorwerpen van Keramiek en porselein in de tuin van Jenny.
Bij het atelier van Krista van Norel vindt u haar beeldend werk . Het materiaalgebruik is heel divers.
Nynke Reitsma is gast exposant bij Krista. Zij maakt handwerk met natuurlijk materiaal uit de geschapen natuur.
Atelier ‘PANTA REI’ bij Didy Kanis kunt u beelden van brons en keramiek bewonderen. Als gast is Esther Visser bij Didy , zij maakt realistische pastel tekeningen van dieren en landschappen.
In het Atelier ‘Willem’ toont Willem Bultman zijn schilderijen. Zijn werken figuratief zijn met een ‘losse’ toets . Zijn eigen gemaakte bronzen beelden staan in de beeldentuin .
Carla Bultman ontwerpt creaties van vilt . Zij creëert o.a. unieke sjaals, sieraden en tassen. Dit jaar hebben zij Johan Smid als gast. Zijn intuïtieve werkwijze geven zijn beelden van o.a. ijzer een grote zeggingskracht en zijn ook te zien in de beeldentuin.
In het atelier van Marlies van de Veer ziet u o.a. series van botanische portretten en plekken in het bos van gemengde technieken.
Annemarie Waanders, gast exposant bij Marlies, maakt haar objecten van diverse materialen van mixed media van o.a. papier , metaal, glas, textiel en natuurlijke materialen.
Bij Rita Dokter in het Atelier ‘DE DEELE ‘ kunt u olieverfschilderijen zien voornamelijk van dieren en zeelandschappen van de Wadden.
Welma Visch is haar gastexposant en zij maakt mooie bekers en schaaltjes van gietporselein en Raku gestookte vazen en objecten.
De kunstenaars willen graag hun kunstwerken tonen en uitleg geven.
De route kan op elk willekeurig punt worden gestart . De routebeschrijving kan van de website www.rondjekunstnoordveluwe.nl worden gedownload .
Op deze website zijn de namen van de ateliers, de kunstenaars en is verdere informatie te vinden. De ateliers zijn te herkennen aan een wit - groen banier met een logo. De toegang is gratis.