Arnhem en omstreken

Rozet opent bieb met 'toptitels' op Arnhem CS

'Boekenconducteur' Everhard Arends en directeur Jenny Doest van Rozet openen de stationsbibliotheek
'Boekenconducteur' Everhard Arends en directeur Jenny Doest van Rozet openen de stationsbibliotheek © RTV Connect / Arjan Hoefakker
ARNHEM - Na de stationspiano is er nu ook het stationsboek. Op Arnhem Centraal heeft bibliotheek Rozet een kleine stationsbibliotheek geopend. Treinreizigers kunnen in de Huiskamer nog snel een boek lenen voordat zij instappen in de trein.
De officiële opening van de stationsbieb werd gedaan door de van tv bekende boekenconducteur Everhard Arends. Hij kreeg bekendheid nadat hij de lezende reiziger deelde op sociale media. Volgens hem is het lezen van boeken van groot belang. "Lezen geeft ontspanning. Een game is leuk, maar lezen dat is het ultieme genot."

'Toptitels'

Rozet opent het stationsbibliotheekje in de hoop dat meer mensen nu een boek komen lenen om mee te nemen in de trein. Karlijn Mulder van Rozet vertelt dat er toptitels verkrijgbaar zijn voor degenen die een abonnement hebben op de bibliotheek Rozet. Het boek van Johan Derksen ligt er niet tussen, maar als daar behoefte aan is dan zou ook het boek over de voetbalcommentator kunnen worden toegevoegd aan het aanbod. Dat legt Mulder uit in de reportage van streekomroep RTV Connect: