Veel sportiviteit tijdens 45e Schoolvoetbaltoernooi in Nunspeet

NUNSPEET - Meer dan tweehonderd jongens en meiden hebben meegedaan aan het 45e Schoolvoetbaltoernooi in Nunspeet. Ze speelden in 23 teams op sportpark De Wiltsangh. De winnende teams krijgen bekers en sowieso is er voor iedereen een herinneringsvaantje.
De opzet van het toernooi wijkt af van voorgaande jaren. “Om organisatorische redenen is gekozen voor een jongens- en meisjestoernooi voor alleen de groepen 7 en 8. Zij spelen 8 tegen 8 op een half veld”, vertelt Fred Pieterson. Henk Hup van de organisatie vult aan: "We willen graag dat een school kampioen wordt en niet een groep."
Om het sportieve aspect wat meer te benadrukken is de zogeheten Bertus Bakker Fair Play Cup in het leven geroepen. Vernoemd naar de man die zich vele jaren heeft ingezet voor het schoolvoetbaltoernooi in Nunspeet. Binnen elke categorie wordt deze prijs uitgereikt.
Bij de jongens ging de beker voor de eerste plek naar de Da Costaschool in Nunspeet. Zij wonnen de finale met 3-0 van de Immanuëlschool die dus goede tweede werd.
Bij de meisjes ging de beker voor de eerste plek naar De Bron l, terwijl ook de tweede plek naar deze school ging met de Bron ll. Wethouder Mark van de Bunte reikte op de tribune van de voetbalvereniging Nunspeet de bekers uit.
Bekijk hier de video