Noord-Veluwe

Laatste keer kermis in Hattem tijdens Pinksteren

Laatste keer kermis in Hattem tijdens Pinksteren
Laatste keer kermis in Hattem tijdens Pinksteren © RTV Hattem
HATTEM - In het weiland aan de Eliselaan in Hattem is tijdens het Hippinksterconcours ook altijd een kermis te vinden. Komend Pinksterweekend wordt de paardensportwedstrijd voor de allerlaatste keer georganiseerd, en dat betekent ook een laatste keer kermis in deze vorm.
“Het concept van het Hippinksterconcours past na 75 edities niet meer bij de rest van het sportaanbod,” vertelt Wichert Fikse, voorzitter van organisator Hippisch Hattem. “We merken dat een grootschalige wedstrijd als deze, op gras in plaats van een zandbodem, niet meer aansluit bij de wensen van de meeste ruiters. De deelnemersaantallen lopen al jaren terug. Dat is jammer, maar een feit. We gaan er daarom nog één keer een geweldige wedstrijd van maken. Daar hoort de kermis natuurlijk ook bij.”

Programma

De dressuur- en springwedstrijden zijn op zaterdag en Pinkstermaandag. Beide dagen zijn er activiteiten voor kinderen in het promo-dorp. Op zaterdagavond is er een tentfeest met coverband Empire en op maandagmiddag, 2e Pinksterdag een show van stuntteam The Future Guys.

Kermis

De kermis is op vrijdag 3 juni geopend 15.00-00.00 uur, op zaterdag 4 juni van 13.00-00.00 uur en op maandag 6 juni van 10.30-20.00 uur.
.