Noord-Veluwe

835 deelnemers doen mee aan de Avond4daagse in Nunspeet

Jong en oud doet mee.
Jong en oud doet mee. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - De Avond4daagse in Nunspeet heeft op de eerste avond 835 deelnemers getrokken. Maandagavond stond er een lange rij voor de ingang van het gemeentehuis, waar iedereen zich moest inschrijven. Hoewel het aantal inschrijvingen minder is dan voorgaande jaren is de organiserende gymnastiekvereniging erg blij met de opkomst.
“Mede doordat veel scholen ervoor kiezen om niet meer mee te doen zien we het aantal jeugdige deelnemers wel afnemen en dat is een zorgelijke ontwikkeling”, vertelt Heidy Vis. De vereniging is al aan het nadenken hoe ze met name de scholen weer kunnen motiveren om de komende edities wel mee te doen. “Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Er zal natuurlijk een gesprek plaatsvinden”, zegt Heidy.
Veel individuele lopers hebben dus wel de wandelschoenen aangetrokken en ook een aantal groepen, waaronder twee scholen. “De Ontdekking en de Da Costaschool doen wel mee. Ook vanuit de gymvereniging en een kinderdagverblijf zijn groepen gestart, net als een paar groepen van Philadelphia en vanuit de ouderenzorg.”
Jong en oud gaat voor de medaille. Heidy heeft deelnemers van 3 tot zeker 75 jaar oud gezien en krijgt na de eerste avond al gelijk hele leuke reacties te horen. “Alle wandelaars komen enthousiast terug. Ze vinden het leuk dat de eerste route gelijk door de nieuwste wijk (Molenbeek) liep.” Dinsdag gaat de route richting de wijk Korea en dan via De Marsse terug richting het centrum. Woensdag wordt de wijk Oenenburg aangedaan en de laatste dag wordt vooral rondom het centrum gelopen.