Rivierengebied

Regionale Regenboogconferentie in Culemborg

Regionale Regenboogconferentie in Culemborg
Regionale Regenboogconferentie in Culemborg © SRC
CULEMBORG - De gemeente Culemborg houdt donderdag de Regionale Regenboogconferentie. Een conferentie voor inwoners, organisaties, partners en gemeenten in Gelderland-Zuid die zich inzetten voor LHBTIQ+ acceptatie en emancipatie.
Elkaar ontmoeten, ervaringen delen en inspiratie opdoen staan centraal. De Regenboogconferentie is een initiatief van de provincie Gelderland en het Regenboog-platform Gelderland Zuid. Samen zetten zij zich in voor de bevordering van veiligheid, zichtbaarheid en sociale acceptatie van de Regenboog-gemeenschap.
“Het is zo belangrijk om ons samen in te zetten voor een omgeving waar iedereen zich thuis voelt en mag zijn wie die is”, aldus burgemeester Gerdo van Grootheest. Met wethouder Sascha Baggerman is hij namens het college van Culemborg aanwezig.

Programma

Het programma bestaat onder andere uit diverse workshops over bijvoorbeeld LHBTIQ+ acceptatie in het onderwijs en in de sport.  Er zijn verschillende optredens en er is een beursvloer waar deelnemers ideeën, vragen en initiatieven kunnen uitwisselen. Een paneldiscussie met leerlingen van het Koningin Wilhelmina College (KWC) en ORS Lek en Linge, burgemeester Gerdo van Grootheest, wethouder Sascha Baggerman en gedeputeerde Peter Kerris vormt de afsluiting.

Scholierenprogramma

Voorafgaand aan de conferentie vindt op het KWC een speciaal scholierenprogramma plaats voor leerlingen van het KWC, ORS Lek & Linge en andere scholen uit de regio.  Dit programma bestaat uit dans- en theaterworkshops en geeft ruimte voor discussie en uitwisseling.
De Regenboogconferentie wordt donderdag gehouden van 13.00 tot 17.00 uur in de Gelderlandfabriek in Culemborg.
Meer informatie over de Regenboogconferentie is te vinden op de website van de gemeente Culemborg.