Noord-Veluwe

“Het was een weekend om nooit te vergeten”; meerdere prijzen voor IDance op EK

NUNSPEET - Dansers van IDance uit Nunspeet deden afgelopen weekend mee aan de Europese Kampioenschappen in Kalkar, Duitsland. In de categorie jazz/modern deed de dansschool in meerdere categorieën mee. Team Move, met dansers boven de 15 jaar, werd tweede in de finale, team Xpress (onder de 15 jaar) werd vierde in de finale. Twee duo's kregen een zilveren medaille.
“Het was een fantastische ervaring”, vertelt eigenaresse Heidy Bouw. “Het was voor ons de eerste keer dat we naar het EK mochten. Een weekend om nooit te vergeten.” Met een touringcar vol dansers en ouders gingen ze naar Duitsland. Daar moesten eerst weer voorrondes gedanst worden, maar er was ook een gala georganiseerd en tussen alles door kon iedereen naar het pretpark.

Elkaar aanmoedigen

De 23 dansers moedigden elkaar aan als ze in hun onderdeel bezig waren. “De grote die de kleintjes aanmoedigen en de kleintjes die de grote aanmoedigen. Dat is het mooiste wat je kan wensen als dansschool, dat je samenwerkt en iedereen met elkaar mee leeft en geniet”, vertelt Heidy.
Volgens Heidy kwam het plezier dit weekend echt naar boven, al was er ook wel wat wedstrijdspanning. “Dat hoort erbij. We maken er een feestje van. En als je dat kan overbrengen op het podium, dat je een team bent en er ook voor elkaar bent.”

Teamwork en teamspirit

In het team van Xpress, voor dansers onder de 15 jaar, was het vijf dagen voor het EK nog even schakelen. Eén van de meisjes had haar knieschijf uit de kom en kon daardoor niet meer meedoen. De dans werd aangepast, ze ging met krukken en rolstoel mee en uiteindelijk werd de finaledans aan haar opgedragen. “Teamwork en teamspirit!”