Rijk van Nijmegen

Gemeentelijke Erepenning voor Gerrie Driessen en Bram den Boer

Bram den Boer, Burgemeester Mark Slinkman en Gerrie Driessen
Bram den Boer, Burgemeester Mark Slinkman en Gerrie Driessen © Gemeente Berg en Dal
GROESBEEK - De heren G.G. (Gerrie) Driessen en A. (Bram) den Boer uit Groesbeek kregen op maandag 16 mei een gemeentelijke onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman reikte de onderscheidingen uit. Beide heren kregen een erepenning omdat zij al bijna een halve eeuw bijgedragen aan het succes en de continuïteit van de Heemkundekring Groesbeek. Dit doen zij met grote betrokkenheid en bevlogen inzet.
Den Boer en Driessen hebben de Heemkundekring samen met anderen in 1973 opgericht. Sinds die tijd is de heer Driessen voorzitter. De heer Den Boer is sinds 1976 secretaris van het bestuur.

Archeologisch onderzoek

Bram Den Boer spant zich, naast zijn bestuurlijke taken, in voor archeologisch onderzoek naar de oudste geschiedenis van Groesbeek. Hij was betrokken bij opgravingen in Groesbeek en heeft de resultaten daarvan vastgelegd.

Vraagbaak voor iedereen

Gerrie Driessen is onderzoeker van het Groesbeekse verleden. Hij stelde tientallen boeken samen en schrijft bijdragen voor regionale kranten. Ook is hij de vraagbaak voor iedereen die historische informatie zoekt over het dorp Groesbeek.
Iedereen kan iemand voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding. De voorwaarden voor de aanvraag en de aanvraagprocedure staan op de website van de gemeente, De gemeente Berg en Dal heeft drie soorten gemeentelijke onderscheidingen: het ereburgerschap, de erepenning en het jongerenlintje.