Rijk van Nijmegen

Faces to Graves coin voor onmisbare vrijwilligers

v..l.n.r. Wim Poppenk (vz. Research Team), Jos Dierick, Luc Ronde, Alice van Bekkum (vz. Faces to Graves)
v..l.n.r. Wim Poppenk (vz. Research Team), Jos Dierick, Luc Ronde, Alice van Bekkum (vz. Faces to Graves) © Eigen foto
GROESBEEK - De Stichting Faces to Graves zoekt de gezichten en verhalen bij de gevallen soldaten die begraven liggen op de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Vele vrijwilligers werken aan het schrijven en vertalen van deze verhalen.
Op zaterdag 14 mei werden twee vrijwilligers onderscheiden met een Faces to Graves coin en bijbehorend certificaat. Dat gebeurde in het zaaltje van Het Balkon van Groesbeek. De vrijwilligers werden bij verrassing in het zonnetje gezet. Beiden werken altijd achter de schermen, maar zijn onmisbaar voor de organisatie.

Luc Ronde

Luc Ronde is gepensioneerd leraar Nederlands & Letteren en is afkomstig uit Beuningen. Sinds november 2019 is hij actief bij Faces to Graves. Hij redigeert de levensverhalen en heeft er inmiddels al 250 verwerkt. Bovendien heeft hij 65 levensverhalen uit Canada in het Nederlands vertaald.

Jos Dierick

Jos Dierick, gepensioneerd leraar Engels aan het Canisius College in Nijmegen, is afkomstig uit Elst. Hij begon in februari 2020 bij de stichting en heeft inmiddels 250 vertalingen gemaakt, zowel Nederlands-Engels als Engels-Nederlands.