Betekenisvol vrijwilligerswerk doen? Word vrijwilliger Informatief Huisbezoek 80+

Betekenisvol vrijwilligerswerk
Betekenisvol vrijwilligerswerk © Malkander
EDE - Inwoners van de gemeente Ede die de leeftijd van 80 en ouder bereiken, ontvangen een uitnodiging van welzijnsorganisatie Malkander in samenwerking met de gemeente Ede om deel te nemen aan een zogeheten informatief huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek bespreken twee vrijwilligers aan de hand van een vragenlijst verschillende onderwerpen die te maken hebben met de zelfredzaamheid van de 80-plusser.

Zinvolle tijdsbesteding

Voor het brengen van deze informatieve huisbezoeken zoekt Malkander vrijwilligers die een zinvolle tijdsbesteding willen bij een maatschappelijke organisatie. Vrijwilligers die bij informatief huisbezoek aan de slag zijn gegaan, geven aan blij te zijn om iets voor 80-plussers te kunnen betekenen en om hen verder te kunnen helpen. Veelal vinden 80-plussers het moeilijk om de weg naar instanties te vinden of informatie te vinden over allerlei regelingen of mogelijkheden op het gebied van huishoudelijke hulp of vervoer. Vrijwilligers inventariseren de zorg en ondersteuning die nodig is en schakelen hiervoor een sociaal werker in.

Enthousiast om vrijwilliger Informatief Huisbezoek te worden?

Beschikt u over de nodige levenservaring, heeft u affiniteit met deze doelgroep en kunt u goed luisteren en doorvragen, wij komen graag met u in contact. Malkander biedt een onkostenvergoeding, een jaarlijkse attentie. Op 7, 9, 15, 28 en 30 juni zijn er verschillende trainingen om aan deel te nemen. Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de coördinator Informatief Huisbezoek via 0318 208080 of via info@malkander-ede.nl
Meer informatie over Malkander kunt u vinden op de website www.malkander-ede.nl