Rijk van Nijmegen

Wandelen zonder drempels, ook in het Rijk van Nijmegen

Wandelen zonder drempels
Wandelen zonder drempels © Peter Hendriks
PERSINGEN - Op dinsdag 10 mei is de nieuwe wandelfolder “Wandelen zonder drempels” gepresenteerd. Het eerste exemplaar van de nieuwe routefolder is uitgereikt aan de wethouder van toerisme van de gemeente Berg en Dal, Sylvia Fleuren. Vervolgens werd onder haar toeziend oog een symbolische drempel verwijderd.

Vier dagen wandelen voor iedereen toegankelijk

In de folder zijn zes wandelroutes “zonder drempels” opgenomen. Mooie routes door natuur en stad om onze bijzondere regio te ontdekken, ook voor mensen voor wie dat minder vanzelfsprekend is. De wandelroutes zijn gericht op gezinnen met jonge kinderen, op ouderen en op mensen met een fysieke beperking. De routes variëren van 1,5 tot 7 kilometer en sommige zijn te koppelen, waardoor vier dagen wandelen voor iedereen toegankelijk wordt.

Een inclusieve regio

Wandelen is enorm populair geworden in de coronaperiode. Alleen of met het gezin, met familieleden of met vrienden, we trokken erop uit om te genieten van natuur, ontspanning en samenzijn. Het Rijk van Nijmegen kiest ervoor om een toegankelijke regio te zijn, een inclusieve regio. In het kader van het project ‘Zorgeloos op vakantie’ zijn afgelopen jaren vele toeristische bedrijven getest en opgenomen in de Ongehinderd app. En ook de openbare ruimte is getest op toegankelijkheid. Resultaat hiervan zijn onder andere deze zes wandelroutes.
De routes zijn gratis verkrijgbaar bij de VVV in Groesbeek en bij diverse verblijfsaccommodaties in de regio. De route wordt uitgegeven door de Stichting Toerisme & Recreatie (STER) Berg en Dal en is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Berg en Dal, Stichting Vrienden op de Fiets, Gelderse Sport Federatie en Uniek Sporten Regio Nijmegen.