Noord-Veluwe

Meer dan duizend moslims bijeen op de Veluwe voor jaarlijkse bijeenkomst

VIERHOUTEN - Meer dan duizend moslims zijn afgelopen weekend bijeen gekomen in De Paasheuvel te Vierhouten. Daar werd de veertigste jaarlijkse bijeenkomst gehouden van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, de oudste moslimgemeenschap van Nederland.
"We hadden het genoegen om vele gasten te ontvangen met wie we hele mooie gesprekken hebben gevoerd. Er zijn 1.318 bezoekers geweest. Eén van onze hoofddoelen is om te streven naar een hoger bewustzijn, op spiritueel niveau", laat imam Ibrahim Ahmed weten.
De driedaagse bijeenkomst stond ook in het teken van spiritualiteit en saamhorigheid en omvatte grotendeels lezingen en programma’s met een Islamitisch karakter. “Geweldig dat ze dit doen. En heel belangrijk. Er zijn al zoveel tegenstellingen. Kijk, iedereen heeft eigen opvattingen, en dat mag. Het mooie is dat je daar van kan leren. Als je het lef hebt om te luisteren wat de ander je te vertellen heeft", laat één van de gasten weten.
De voorzitter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Nederland, de heer Hibatunnoer Verhagen, uitte in zijn welkomstwoord zijn dank voor de goede en langdurige samenwerkingen tussen de gemeenschap en de regering, zowel op nationaal als lokaal niveau. De gemeenschap is sinds 1920 actief in Nederland en heeft altijd tot doel gehad om Nederland vooruit te helpen met liefdadigheidswerk en het stichten van vrede in de samenleving.
Wat de bijeenkomst bijzonder maakt is dat het volledig wordt gedragen door vrijwilligers en wordt gefinancierd met bijdragen van de leden van de gemeenschap. Er wordt geen subsidie aangenomen.