Noord-Veluwe

Duitse toeristen zijn tevreden over hun vakantie in Nunspeet

Het Veluwemeer in trek bij onze Oosterburen.
Het Veluwemeer in trek bij onze Oosterburen. © Archief RTV Nunspeet
NUNSPEET - Waarom vinden Duitsers Nunspeet zo'n fijne plek om op vakantie te gaan? Die vraag had Nunspeter Karl Wessels al een tijd. Daarom besloot hij, in samenspraak met de gemeente, een onderzoek uit te voeren. Daarvoor sprak hij in twee jaar tijd met 120 Duitsers in Nunspeet.
Het doel van het onderzoek was om vast te stellen wat deze toeristen vooral doen in Nunspeet en wat ze goed en minder goed bevalt. En wat blijkt? Verreweg de meeste toeristen zijn heel tevreden over hun vakantie in Nunspeet.
Vooral de natuur, de hele landschap, het centrum van Nunspeet en de vriendelijkheid van de bevolking bevalt de Duitsers. Ook de rustige uitstraling en dat alles schoon en onderhouden is, wordt door de Oosterburen zeer gewaardeerd. Tijdens de vakantie is men vooral actief op of aan het water. En ook fietsen is een geliefde activiteit.

Paar minpunten

De helft van de ondervraagde Duitse toeristen had geen minpunten over Nunspeet. Bij de andere helft werden vooral het vieze water in het Veluwemeer en het te hard rijden op de toegangswegen genoemd.
Wat nog wel beter kan volgens de Duitse toeristen is de informatievoorziening. Bijvoorbeeld over wat ze kunnen doen bij slecht weer. Ook missen vijf respondenten de curryworsten.