Arnhem en omstreken

Duiven ruimt noodopvang in voor Oekraïense vluchtelingen

DUIVEN - De gemeente Duiven werkt aan de noodopvang voor 24 Oekraïense vluchtelingen. Volgende week wordt de opvang in Ontmoetingsplek De Stek in gebruik genomen.
De Stek stelt tot oktober 2022 ruimtes beschikbaar voor de huisvesting van 24 vluchtelingen. In Duiven worden al zeventien Oekraïense vluchtelingen opgevangen bij vijf gastgezinnen. De gemeente werkt toe naar de openstelling van de noodopvang in De Stek. De gemeentelijke opvang in Duiven wordt nog door de brandweer geïnspecteerd op brandveiligheid. Als de brandweer advies heeft uitgebracht gaat de gemeente in overleg met de Veiligheidsregio en KerkvoorNu voor het plannen van de definitieve openingsdatum.

Huisvesting voor meerdere jaren

Volgens een woordvoerder van de gemeente Duiven neemt de gemeente haar verantwoordelijkheid wat betreft de opvang van oorlogsslachtoffers uit Oekraïne. De gemeente laat weten in antwoord op vragen van Streekomroep RTV Connect:
"Wij onderzoeken als gemeente ook een ander idee, omdat ook op dat gebied de nood hoog is. Het COA wil met de gemeente Duiven onderzoeken of een tijdelijke huisvesting locatie voor enkele jaren mogelijk is. Tijdelijke woningen kunnen de druk op de woningmarkt verminderen en specifieke doelgroepen als jongeren, spoedzoekers en vluchtelingen uit Oekraïne aan woonruimte helpen."