Noord-Veluwe

Deel opbrengst jubileumkleding voor het jeugdfonds

Het hele jaar door worden jubileumactiviteiten gehouden.
Het hele jaar door worden jubileumactiviteiten gehouden. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Vanwege het 50-jarig bestaan van de gemeente Nunspeet brengt de gemeente in samenwerking met een lokale ondernemer eenmalig unieke hardloop- en fietskleding uit. Van elk item dat wordt besteld, gaat een bijdrage naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit fonds betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen die opgroeien in een gezin met geldzorgen.
Wethouder Mark van de Bunte: "Tijdens evenementen zoals de Wielerronde en de Keiler dragen wij de bekende sportkleding van de gemeente. Voor het 50-jarig jubileum is een speciaal ontwerp gemaakt, dat door iedereen te bestellen is. Een mooie vorm van (sport)promotie voor Nunspeet. Helemaal met het oog op het NK Tijdrijden in onze gemeente volgend jaar."
De kleding is gebaseerd op het logo Nunspeet 50 jaar. De kleuren staan voor het gele stuifzand en de bouwgrond in de gemeente. De herten duiden op de vele bossen. De punten (zwart-wit) zijn de punten van een eg die symbool staan voor de landbouw. Hetzelfde patroon komt ook voor in het tweede wapen van Ermelo, de gemeente waarvan Nunspeet vijftig jaar geleden is afgescheiden.