Rijk van Nijmegen

Druten neemt kiosk over van Nijmegen

Kiosk Molenstraat Nijmegen
Kiosk Molenstraat Nijmegen © RN7
DRUTEN / NIJMEGEN - De gemeente Druten heeft voor het symbolische bedrag van 1 euro een kiosk overgenomen van de gemeente Nijmegen. De kiosk, in Parijse stijl, staat nu nog in de Molenstraat nabij de fietsenstalling.
De Drutense wethouder Willy Brink maakte de transfer van de kenmerkende kiosk donderdagavond in de gemeenteraad bekend. Hij zei dat de groene kiosk mogelijk komt te staan op de Markt in Druten. In de gemeenteraad is al vaker gesuggereerd dat dit grote plein erg kaal is en enige aankleding wel kan gebruiken.

Kiosken afgedankt

Om de Nijmeegse binnenstad een chiquere uitstraling te geven, werden twintig jaar geleden vijf groene kiosken geplaatst. Gebouwtjes zoals ook in Parijs veel te zien zijn. De afgelopen jaren werden ze echter één voor één afgedankt.
Twee jaar geleden verdween al de kiosk op de hoek van de Broerstraat, omdat hij in de weg stond en er geen huurder meer voor was. Hetzelfde gold voor de kiosk op de Burchtstraat, bij het stadhuis. Ook de kiosk in de Van Schevichavenstraat, waar bloemen werden verkocht, is al verdwenen.
Nu zijn er alleen nog de twee gebouwtjes in de Molenstraat: ’t Sunneke, voor de Molenpoortpassage (waar bloemen worden verkocht) en de kiosk aan het begin van de straat, die dus naar Druten gaat.