Rijk van Nijmegen

Na winterse renovatie is het Goffertbad weer open

Het Gofferbad
Het Gofferbad © RN7
NIJMEGEN - Na een niet al te rustige winterslaap ontwaakt het Goffertbad. De bodemtegels van het wedstrijdbad, dat ook gebruikt wordt door waterpoloverenigingen Hydrofiel en AquaNovio, zijn vervangen. “Er stond deze winter een gigantisch grote tent, hieronder werd hard gewerkt om het zwembad weer klaar te stomen voor het zwemseizoen,” vertelt directeur Heino Jacobs.
Na het vervangen van de tegels moest er uiteraard nog iets heel belangrijks gebeuren: er moest weer water in het bad. Jacobs vertelt dat vroeg beginnen belangrijk is om op tijd open te kunnen. “In de eerste week van april starten we met het vullen van de baden en dit neemt zo’n twee weken in beslag.”
Het zwemwater wordt voortdurend gefilterd: drie filters draaien dag en nacht. Dit gebeurt niet op dezelfde manier als bij een zwembadje bij een gezin in de tuin, vertelt Jacobs: "Het water wordt gefilterd door zandfilters die alle viezigheid eruit halen. Ook voegen wij zelf nog chloor toe, om het water nog schoner te maken."

70 jaar

Het Goffertbad bestaat dit jaar 70 jaar. Recreanten zijn de aankomende maanden tot midden september welkom om baantjes te komen trekken in het jarige zwembad. Vanaf 4 mei worden er leuke activiteiten georganiseerd waaronder 'spijkerbroekhangen'.
In Nijmegen is er overigens minder keuze, als je naar een buitenzwembad wil. Het buitenbad van het Sportfondsenbad Nijmegen-West blijft namelijk dicht, doordat werkzaamheden daar langer duren dan gepland.