Rijk van Nijmegen

Kernachtig Wijchen, CDA en VVD hebben portefeuilles nieuwe college verdeeld

Het nieuwe college van Wijchen: Geert Gerrits, Twan van Bronkhorst (beiden Kernachtig Wijchen), Bea Schouten (CDA) en Nick Derks (VVD).
Het nieuwe college van Wijchen: Geert Gerrits, Twan van Bronkhorst (beiden Kernachtig Wijchen), Bea Schouten (CDA) en Nick Derks (VVD). © Gemeente Wijchen
WIJCHEN - De onderhandelende partijen Kernachtig Wijchen, CDA en VVD zijn het eens geworden over de portefeuilleverdeling van het nieuwe college dat uitvoer moet gaan geven aan een gezamenlijk coalitieakkoord. Wat opvalt, is dat Kernachtig Wijchen en VVD hun portefeuilles uit het huidige college behouden.
Kernachtig Wijchen-lijsttrekker Geert Gerrits is en blijft wethouder van Financiën, Wonen en Bouwen en Ontwikkelen. Zijn partijgenoot Twan van Bronkhorst neemt de portefeuille van de vertrekkende Paul Loermans over en wordt dus verantwoordelijkheid voor Leefbaarheid, Fysieke leefomgeving en Vastgoed. VVD-lijsttrekker Nick Derks is nu al wethouder van Economie en toerisme, Werk en inkomen en Armoede en minimabeleid en blijft dat ook. Een logisch gevolg is dat de nieuwkomer in het college, het CDA, de portefeuille van huidige PvdA-wethouder Titus Burgers overneemt. Bea Schouten krijgt daarom de portefeuille Klimaat en energie, Welzijn en zorg en Sport en vrije tijd.