Noord-Veluwe

75-jarig jubileum paarden- en ponyclub gevierd

Jubileum met de leden samen gevierd.
Jubileum met de leden samen gevierd. © Frank van den Dragt
NUNSPEET - De Nunspeetse Ruiterclub en Ponyclub Klein maar Dapper vieren hun 75-jarig jubileum. Het feest is een jaartje opgeschoven vanwege corona. In 1946 is de vereniging namelijk opgericht door Andries Westerink en Willem Bonestroo onder de naam ‘De Veluweruiters’.
Inmiddels is de vereniging nog steeds florerend en worden wekelijks lessen in de dressuur- en springsport gegeven. “We hebben op dit moment 108 rijdende leden, 76 paarden en 32 pony’s, en 51 zogeheten startkaart-leden. Dat zijn leden die geen gebruik maken van de lessen maar wel voor onze vereniging uitkomen”, vertelt voorzitter Frank van den Dragt. Frank is blij te melden dat het zo druk is dat de avondlessen propvol zitten en er nu op maandag en donderdag ook overdag lessen worden gegeven.
Kijkend naar wat de vereniging allemaal organiseert is de voorzitter ook daar erg te spreken over. “We organiseren diverse wedstrijden per jaar en doordat wij een prachtige eigen accommodatie hebben worden we jaarlijks gevraagd om de regiokampioenschappen te organiseren. En wie kent onze toneel avonden in het dorpshuis Molijn de Groot en later in de Veluvine niet. We hebben hier prachtige avonden met elkaar beleefd en hopen dat dit weer nieuw leven in te blazen.”
De vereniging heeft ook mooie toekomstplannen. Zo is er de ambitie om de plaats van het opzadelen groter te maken en daarmee ook veiliger. De kantine kan wel een vernieuwing gebruiken, net als de toiletten. “De plannen worden uitgewerkt, alleen is er nog geen zicht op een sluitende begroting. Maar we geven niet op”, zegt Frank.