Achterhoek

Geen sportverkiezing in Oude IJsselstreek

Geen sportverkiezing in Oude IJsselstreek
Geen sportverkiezing in Oude IJsselstreek © REGIO8 (archief)
GENDRINGEN - Oude IJsselstreek heeft besloten om de sportverkiezing een jaar door te schuiven vanwege een 'onvolwaardig sportjaar' in 2021. Tijdens de verkiezing in 2023 zullen sporters gehuldigd worden die in 2021 of 2022 een bijzondere prestatie hebben geleverd.
“Vanwege de coronacrisis zijn er vorig jaar veel wedstrijden en evenementen geschrapt", laat de gemeente Oude IJsselstreek weten. "Dat maakt 2021 tot een bijzonder en onvolwaardig sportjaar met (te) weinig competitie en (te) weinig prestaties." Ondanks dat de gemeente spreekt van een onvolwaardig sportjaar zijn er toch enkele internationale successen behaald door sporters uit de gemeente. Zo won wielrenner Koen Bouwman uit Ulft vorig jaar medailles op het NK, EK en het WK. Dione Housheer uit Ulft kwam met de Nederlandse handbaldames uit op de Olympische Spelen in Tokio, terwijl de handbalster ook speelde op het WK.
De verkiezing is in 2019 door Oude IJsselstreek in het leven geroepen. Eerder vielen onder meer Thomas Damman en Lonneke Slöetjes in de prijzen. In de gemeente Doetinchem is dit jaar wel een sportverkiezing gehouden ondanks het afgebroken sportseizoenen door de coronapandemie. Daar viel onder meer wielrenner Bouwman, die is lid is van een Doetinchemse wielrenvereniging, in de prijzen.