Noord-Veluwe

Met trots laten deelnemers van De Kokon hun zelfgemaakte spulletjes zien

Jolanda en Annelies tonen graag hun zelfgemaakte producten.
Jolanda en Annelies tonen graag hun zelfgemaakte producten. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Donderdag en vrijdag hield Atelier De Kokon aan de Stationslaan in Nunspeet een voorjaarsmarkt. Er was door de deelnemers aan deze dagbesteding hard gewerkt aan het maken van leuke artikelen voor de Paasdagen. De etalage was rijkelijk voorzien van mooie decoratieve spulletjes, maar natuurlijk ook met kippen, versierde eieren en meer.
Waar donderdag het slechte weer een beetje parten speelde was het vrijdag gezellig druk in de winkel. Het zijn dan ook echt leuke artikelen die in het atelier gemaakt worden door de mensen met een verstandelijke beperking. “Het houden van zo’n voorjaarsmarkt is extra leuk om de aandacht op dit werk te vestigen, maar ook voor de deelnemers zijn het heel leuke dagen”, vertelt begeleidster Marijke.
Er komt veel bezoek, zowel van personeel van de woonvoorzieningen, ouders en gastgezinnen maar ook andere bezoekers die spulletjes komen kopen. “Deze contacten waarbij ze kunnen laten zien wat ze hebben gemaakt geeft hen veel voldoening en natuurlijk zijn ze ook wel een beetje trots als het product dat ze hebben gemaakt verkocht wordt.”